Tentoonstelling “Ontmoeting in het bos”

Een overzichtstentoonstelling van de Baarnse kunstschilder Carel de Jong in de tentoonstellingsruimte van zijn zus, ontwerpster Herma de Jong

Van 3 juli t/m 1 oktober presenteert Kasteel Groeneveld in zaal ‘Het Atelier’ een verrassende combinatie van twee Baarnse kunstenaars, een broer en een zus. Deze tentoonstelling geeft voor het eerst een impressie van een deel het verzamelde werk van kunstschilder Carel en Jong. Zijn zus, Herma de Jong heeft werk gemaakt geïnspireerd op Carel zijn schilderijen.

Ontwerpster/kunstenaar Herma de Jong is Artist in Residence op Kasteel Groeneveld en gastcurator.

Carel de Jong (1941–2018†)

De Jong is een Baarnse kunstschilder. Voor het eerst is zijn werk verzameld. De tentoonstelling geeft een overzicht van het oeuvre van de kunstenaar. Zowel zijn vroege werk, intieme surrealistische miniaturen, als zijn neo-impressionistisch werk zijn voor het eerst samengevoegd voor deze familie expositie. Dit is een unieke kans om een deel van het verzameld werk van de kunstschilder te zien.

Zijn werk is veelal een ode aan het prachtige Baarn, het dorp waar hij en Herma opgroeien. In zijn impressionistische fase schildert De Jong veelal Baarnse landschappen. Zo is het landschapspark van Groeneveld een grote inspiratiebron, alsook het Baarnse bos en de Pekingtuin. Kom genieten van vrolijke en warme penseeltoetsen waar het plezier van de doek afspat. Wie de omgeving kent, zal menigmaal de mooie plekken herkennen.