Bio

Wie is Herma de Jong?

Hoedenontwerpster Herma de Jong werd al op jonge leeftijd geïnspireerd tot ontwerpen, innoveren en ruimtelijk denken. Ze groeide op in een technische en artistieke omgeving: vader was uitvinder, grootmoeder concertpianiste. Het ouderlijk huis was rijk gevuld met broers en een zus, talloze boeken, technieken, uitvindingen en schaakborden. Ze liet zich vroeg inspireren in Parijs en Amsterdam en leerde veel over mode en stijl, voor een deel gebaseerd op films met diva’s en acteurs, muziek, boeken, mythologie, natuur en wetenschap.

Een technische modeopleiding stimuleerde haar natuurlijke gevoel voor ruimtelijke vormgeving. En bracht haar op het idee unieke mode te creëren rondom een product dat eind vorige eeuw leek uitgestorven: de hoed. Ze vulde haar opleiding aan met waardevolle kennis van bekende Nederlandse hoedenontwerpers en ontwikkelde al pionierend een eigen techniek en stijl.

Inmiddels behoort Herma de Jong tot Nederlands bekendste ontwerpers en maakt zij hoeden voor een brede groep vrouwen, onder wie bekende Nederlanders uit de wereld van entertainment en politiek.

“Het is mijn passie om steeds nieuwe stijlen te ontdekken en een bijdrage te leveren aan de Nederlandse couture. Maar daarnaast blijft het mooi en uitdagend om betaalbare hoeden te maken voor de ‘ready to wear’-markt. Want waarom zou je alleen hoeden dragen op exclusieve momenten? Gelukkig zie je steeds meer Nederlandse vrouwen die zichzelf iets extra’s willen geven in hun persoonlijke uitstraling. Juist nu is het goed om jezelf boven de middelmaat uit te tillen. Vrouwen horen te stralen en hoeden maken daarin het verschil.”

Naast haar designwerk is Herma een veelgevraagd spreker op congressen. Tevens organiseert zij events, workshops en cursussen voor groepen en particulieren. Ook biedt zij stageplaatsen aan en begeleidt zij jonge talenten.

Herma ontwerpt en produceert haar hoeden in een eigen, sfeervol atelier in Baarn. Haar collectie hoeden is de salon geëtaleerd en de hoeden zijn direct te passen.