“Hoed u voor de historie” met auteur Thera Coppens

De hoed vertelt veel over het tijdperk waarin hij gedragen werd.  Elk hoofddeksel is het begin van een speurtocht naar de mode in het verleden.  Wees op uw hoede! Het is verslavend interessant.  Wie op zaterdag 10 december 2022 meegaat naar Kasteel Groeneveld kan het zelf beleven. 

Tijdens het onderzoek voor haar historische boeken zag Thera Coppens  (auteur van vele historische boeken) www.theracoppens.nl de middeleeuwse vorsten en vorstinnen met de meest bizarre hoofddeksels afgebeeld.  Ik nodigde haar uit om hier een lezing te houden. Deze auteur en ik raakten zo enthousiast dat we een hele dag rond het thema samenstelden.

We nodigen u er graag voor uit.

Programma “Hoed u voor de historie”: 

10.30 uur: ontvangst in de Hasselaerzaal van Kasteel Groeneveld te Baarn met koffie en huisgemaakte koekjes. 

11.00 uur: verwelkoming, gevolgd door lezing door Thera Coppens met powerpoint beelden over ‘Johanna en Margaretha Gravinnen van Vlaanderen en Prinsessen van Constantinopel’, twee machtige vrouwen tijdens de Hoge Middeleeuwen. www.theracoppens.nl

Herma de Jong vertelt over de historie van de hoed www.hermadejong.nl.

De ochtend wordt omlijst door luitspel (Hans Meijer) en zang (Paula Bär-Giese) van www.musicksmonument.n/styled-7   Gelegenheid om gesigneerde boeken van Thera Coppens te kopen.

Aanmelden:   Meld u aan door uw naam, het aantal personen, uw e mailadres en telefoonnummer per e-mail te sturen naar: info@hermadejong.nl  Na ontvangst van uw betaling van 65 euro p.p. sturen we een bevestiging/toegangsbewijs en routebeschrijving.  Mijn banknummer is  NL 26 RABO 0379 9876 78 t.n.v. H. de Jong  onder vermelding van Lezing 10 december.

VOORWAARDEN Indien de opgegeven datum reeds vol is, wordt er contact met u opgenomen en overlegd over een andere datum. De inschrijving is definitief na ontvangst van het cursusgeld, dat uiterlijk 1 week na inschrijving moet zijn overgemaakt op Rabobank rekening nummer:

NL26RABO 0379 9876 78 te Baarn t.n.v. Herma de Jong o.v.v . datum lezing, workshop of cursus  Bij annuleringen worden tot 3 weken voor aanvang van de workshop 50% van de kosten in rekening gebracht. Binnen 3 weken voor aanvang van de workshop worden er geen vergoedingen meer gedaan”